Storleken på cykeln är inställningen av hållning

Låt oss tala om inställningen av hållning hos cyklar, varför har du en förstklassig bil och kör den väldigt obekvämt? Det här är problemet med cykelstorlek och hållning.


För det första, låt oss tala om cykelns storlek. För det första är cykelns storlek det viktigaste problemet med att köpa en bil. Jag har arbetat på en cykelklubb under en lång tid (fnissande). Jag har sett många smärta (funktionell och patologisk) som orsakas av cykelns olämpliga storlek. Skillnaden mellan de två är att man kan lindra och förbättra den genom att anpassa sig; den andra är regional a skador eller överdrivet slitage.Den patologiska smärtan, endast genom läkarens råd och tillfrisknande, kan vara ett problem vars vanligaste är midja- och armsmärta.


För det första, låt oss tala om ländsmärtor. Huvudproblemen med ländsmärtor är indelade i två punkter. Ett är problemet med ländvinkel och höftledsflexibilitet.Förutom alla små problem, som bara talar om midjan, har många människor för det första ont i ryggen. Det viktigaste problemet är att ställa in sitthöjden och vinkeln. Många människor tror att ju högre sitthöjden är, desto bättre. Varför har de en sådan idé? En del av det är genom påverkan av professionell konkurrens som professionella idrottare sitter högt upp för att flyga, supersnygga.


För det andra, ju högre dynan faller, desto vackrare ser bilen ut, och därför har jag sett många människor som sitter högt med huvudet ner och sitter högt, de är extremt övermodiga och stiliga för att inte ha några vänner. Efter att ha ridit hundratals kilometer, finns det många människor som ligger hemma i tre dagar.Det är problemet med höftvinkeln, vetenskaplig cykling, cykel.Teknikern har samlat in en mängd data från professionella team och amatörer i många år och har beräknat ett ungefärligt vinkelvärde. Till exempel bör minsta höftvinkel vara mellan 55 och 70-grader, knäledsvinkeln bör vara mellan 35 och 40-grader, och armbågevinkeln bör vara mellan 150 och 160-grader. Det finns många forskningsargument och praktiska mätningar som stöder cykelteorin om idrottsfysiologi.Och det finns en rad detaljerade teorier som skelettanatomi och fysiologisk anatomi.Men vi bör veta att individuella skillnader är nyckeln. Två personer av samma längd har olika fysiska egenskaper. De tvillingbröder är inte nödvändigtvis samma. Träningsintensiteten kontrolleras av ditt liv och din arbetslivserfarenhet. Cykelinställningen är också densamma. Patologiska sjukdomar som fraktur, förskjutning av ledtråden eller stålspikplattan diskuteras inte. Flexibilitet hos olika leder och styrkan hos de centrala musklerna bestäms.Det bestäms om inställningen av en bil är radikal eller bekväm. Ramens olika geometriska vikt, storlek och storlek, greppets värde, R- och D-värdet på det horisontella handtaget och huruvida det klassiska böjda handtaget eller det ergonomiska böjda handtaget ska väljas av ägarens fysiska kvalitet.